Επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με αφορμή δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «δυσφήμισης της χώρας από τον Παπανδρέου».
 
Το Γραφείο Τύπου του Κινήματος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ο κ. Παπανδρέου έχει μιλήσει για «διεφθαρμένη χώρα», αλλά για την ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς, για την οποία επιρρίπτει την πλήρη ευθύνη στη ΝΔ, και προσθέτει:

Αυτό φαίνεται να ενοχλεί τη ΝΔ, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαφθορά, τα σκάνδαλα, τη διαπλοκή, το πελατειακό κράτος, και τελικά τα πλαστά στοιχεία που αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη δυσφήμιση και απώλεια αξιοπιστίας της Ελλάδας. Μια πολιτική που εφάρμοσε η ΝΔ και έφθασε τη χώρα στο ζενίθ της αναξιοπιστίας και στο χείλος της χρεοκοπίας, με αποτέλεσμα να είναι απαγορευτική η έξοδός μας στις αγορές και να χρειαστούμε τη βοήθεια των εταίρων μας. Αποδεικνύεται ότι η Δεξιά στην Ελλάδα ακόμη προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και κυρίως ποιες είναι οι ευθύνες της, για όσα ζούμε.

Το Κίνημα εφιστά στον ΣΥΡΙΖΑ την προσοχή του, καθώς, όπως αναφέρει, «με πολλές επιλογές του αθωώνει τους καταστροφείς της χώρας».
 
Και προσθέτει: «Από την άλλη, βήμα βήμα έρχονται στα λόγια μας για τις πραγματικές αιτίες του μνημονίου, καθώς και για την ανάγκη ενός Ελληνικού Σχεδίου εξόδου από την κρίση για τη Μεταπελατειακή Ελλάδα. Η πραγματικότητα, σήμερα, δεν σηκώνει ανταλλαγή "εξυπνακίστικων" στερεοτύπων μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ. Απαιτεί να ειπωθούν αλήθειες, για να οικοδομήσουμε μια πορεία βιώσιμη και αξιοπρεπή για την Ελλάδα».