current views are: 1

4 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση18:42

Σούλτς: Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αν αλλάξει μονομερώς τις συμφωνίες

Προειδοποιήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση ότι θα σταματήσει η χρηματοδότηση και θα χρεοκοπήσει, εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, απευθύνει ο Μάρτιν Σουλτς.

Δημοσίευση 18:42’
αρθρο-newpost

Προειδοποιήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση ότι θα σταματήσει η χρηματοδότηση και θα χρεοκοπήσει, εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, απευθύνει ο Μάρτιν Σουλτς.

Προειδοποιήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση ότι θα σταματήσει η χρηματοδότηση και θα χρεοκοπήσει, εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, απευθύνει ο Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στη Handelsblatt που δημοσιεύεται αύριο. 

«Αν η Ελλάδα αλλάξει τις συμφωνίες μονομερώς, η άλλη πλευρά δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένη να τις τηρήσει. Δεν θα πηγαίνει χρήμα στην Ελλάδα και το κράτος δεν θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί» τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και απευθύνει συστάσεις στην Αθήνα να  τηρήσει τα συμφωνηθέντα, αν θέλει να αποφύγει τη χρεοκοπία.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή: πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι των Ευρωπαίων εταίρων. Μόνο υπ’ αυτή την προϋπόθεση θα μπορούμε να μιλήσουμε για το εάν εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε παραχωρήσεις προς την Αθήνα» συμπληρώνει.

Ο Μάρτιν Σούλτς συνεχίζει:

Μόλις ο κ. Τσίπρας υποχωρήσει, θα μπορούσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι να κάνουν κάποια πράγματα για την Ελλάδα. Για παράδειγμα, η ΕΕ θα μπορούσε να φροντίσει, ώστε οι πλούσιοι Έλληνες που καταθέτουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό να φορολογηθούν στη χώρα τους. Αν ο Τσίπρας το ζητήσει, θα βρεθούν τα μέσα και ο δρόμος για να επιτευχθεί.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι αυτό θα μπορούσε να αφορά και τις χώρες εκτός ΕΕ, με τις οποίες έχουν συναφθεί σχετικές συμφωνίες.


σχετικα αρθρα