current views are: 1

5 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση06:27

Ορκίστηκε η νέα Βουλή – Με τρεις όρκους

Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Δημοσίευση 06:27’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Στις 2.30 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσεις στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αύριο σε ειδική συνεδρίαση, θα εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την σχετική πρόταση που ήδη έχει κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες την κυρία Κωνσταντοπούλου θα ψηφίσει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Η διαδικασία ξεκίνησε με δοξολογία εκ μέρους του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και των παρισταμένων μελών της Ιεράς Συνόδου, μετά από την οποία ο αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε «καλή δύναμη με σύνεση, ενότητα και πνεύμα και επιδίωξη προκοπής». Τον προβλεπόμενο για τους μουσουλμάνους βουλευτές όρκο, έδωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ενώ οι υπόλοιποι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Μουσταφά Μουσταφά και Καραγιουσούφ Αϊχάν) έδωσαν πολιτικό όρκο.

Φέτος, οι βουλευτές που δεν επιθυμούσαν να δώσουν θρησκευτικό όρκο, είχαν τη δυνατότητα να ορκιστούν «στην τιμή και συνείδησή τους» , ενώ τα προηγούμενα χρόνια, απλώς παρίσταντο στην τελετή χωρίς να δεχθούν την ευλογία του αρχιεπισκόπου. Χρήση του πολιτικού όρκου έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ με εξαίρεση τη Λιάνα Κανέλλη η οποία έδωσε θρησκευτικό όρκο.

Απών από τη διαδικασία ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος λείπει στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται πως η νέα σύνθεση της Βουλής περιλαμβάνει 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 13 βουλευτές των ΑΝΕΛ (πλειοψηφία), 76 βουλευτές της ΝΔ, 17 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, 17 βουλευτές από το Ποτάμι, 15 βουλευτές του ΚΚΕ και 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (μειοψηφία).

Δείτε πως μετέδωσε το newpost λεπτό προς λεπτό την ορκωμοσία στη Βουλή.

Live bloging*


σχετικα αρθρα