Για προβλέψιμες εξελίξεις έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Μιλώντας στο Παραπολιτικάfm ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «εκείνο που εμείς ξεκαθαρίζουμε είναι ότι πρώτα από όλα  φαίνεται ότι όλοι συμβιβάζονται ως ένα βαθμό με την πραγματικότητα που έχει προκύψει μετά της εκλογές, όλοι αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν μια αναφορά.

Δεύτερον εμείς δεν μπορούμε να  αποδεχτούμε μια συζήτηση  με τους όρους που γινότανε μέχρι πριν και εντός των ορίων που υπήρχανε με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις».

Σχετικά με τα επόμενα βήματα της χώρας ανέφερε πως «το θέμα είναι να πετύχουμε το στόχο το οποίο είναι μια ενδιάμεση συμφωνία έτσι ώστε να δοθεί χρόνος  για να μπορέσουμε να πάμε σε ένα πρόγραμμα πια εθνικού σχεδιασμού για να μπορέσουμε στο διάστημα '15 με '18 να ξαναφτιάξουμε ένα οδικό χάρτη που θα επαναφέρει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης». 

Σχετικά με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ είπε πως «η πρόθεση είναι να εφαρμοστεί όταν θα είμαστε σε θέση εκ παραλλήλου να υλοποιήσουμε μια σειρά άλλα μέτρα τα οποία θα διευκολύνουν και τις ίδιες τις επιχειρήσεις που θα το εφαρμόσουν».