Στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που κάνει η νέα ελληνική κυβέρνηση αναφέρθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση των Ευρωεπιμελητηρίων στις Βρυξέλλες, μετά τις συναντήσεις που είχε με Επιτρόπους της ΕΕ, ο κ. Μίχαλος έκανε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο και στροφή στον ρεαλισμό, προκειμένου να επιλυθεί ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά αγγίζει ολόκληρη την ΕΕ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μίχαλος τόνισε:

"Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να σταματήσει να κάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες, θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Πρωτίστως, όμως, αποτελεί πολιτική πράξη πίεσης προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί όλους ανεξαιρέτως τους όρους που έχει θέσει η τρόικα και που αποδεδειγμένα οδηγούν τη χώρα βαθύτερα στην ύφεση. Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι πιστωτές θα πρέπει να καθίσουν ως εταίροι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να κάνουν στροφή προς τον ρεαλισμό. 'Αμεση επιδίωξη και των δύο πλευρών πρέπει να είναι μια νέα συμφωνία που θα διασφαλίζει την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας, προκειμένου να μπορέσει να εκπληρώσει στο ακέραιο και τις υποχρεώσεις της προς τις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ και φυσικά και των ευρωπαίων φορολογουμένων".

Νωρίτερα, ο κ. Μίχαλος, συμμετέχοντας στην αντιπροσωπεία των Ευρωεπιμελητηρίων, είχε συναντήσεις με επιτρόπους και υπεύθυνους τομέων όπου συζήτησαν τα αντίστοιχα θέματα των αρμοδιοτήτων τους.