Την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα ο Αντ. Σαμαράς ισχυρίστηκε ότι «ως πρωθυπουργός παρέλαβε χάος αλλά παρέδωσε χώρα». Προφανώς δεν κατάλαβε ότι πριν γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός το 2012, η Ν.Δ. συμμετείχε ήδη από το 2011 μαζί με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ στην συγκυβέρνηση εκείνη που του «παρέδωσε το χάος».

Ο κ. Σαμαράς όμως είχε διάθεση και για καλαμπούρια. Κατηγόρησε τη νέα κυβέρνηση για «μη διαπραγμάτευση και προετοιμασία κωλοτούμπας» μιλώντας προφανώς σαν ολυμπιονίκης του αθλήματος. Πάντοτε όμως θα έχει πρόβλημα όταν κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Ο ίδιος μας υπενθύμισε πως «η Ελλάδα έχει πλεονάσματα». Προφανώς δεν φρόντισε να ενημερωθεί για τη δήλωση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Κύρτσου περί «ανύπαρκτων πρωτογενών πλεονασμάτων» επί κυβέρνησης Σαμαρά…

Ας ενημερώσει επιτέλους κάποιος τον αρχηγό της Ν.Δ. ότι με παραλογισμούς δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι πως ο Ελληνικός λαός πριν από 10 μέρες καταδίκασε τους παραλογισμούς του, βάζοντας τον κ. Σαμαρά στην άκρη. Ας κάτσει εκεί λοιπόν για να ξανασκεφθεί πιο ψύχραιμα».