Εκτενής αναφορές κάνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο. 

Το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για δηλώσεις των δύο υπουργών Οικονομικών που  αλληλοαναιρούνται, ενώ σημειώνει πως οι δύο τους δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν «ούτε στο γεγονός ότι διαφωνούν».

Αναφορά κάνει το πρακτορείο και στη δήλωση του έλληνα ΥΠΟΙΚ για την ανάγκη προγράμματος - «γέφυρας» για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τον Μάιο.

Η ιταλική Corriere della Sera τιτλοφορεί το πρώτο σχόλιό της για τις δηλώσεις των δύο ανδρών: «Σόιμπλε - Βαρουφάκης: Οι διαφορές παραμένουν».

Από την πλευρά του, το Bloomberg επισημαίνει πως το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται υψηλότερα μετά τη συνέντευξη Τύπου, ενώ συμπληρώνει πως ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε αμετακίνητος στην εφαρμογή του προγράμματος «κοινωνικής σωτηρίας, το οποίο εγκρίθηκε δια της ψήφου του ελληνικού λαού».

Στην επιμονή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, στη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευτεί με την Τρόικα, στέκεται το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Αντίθετες απόψεις των κ.κ. Βαρουφάκη και Σόιμπλε βλέπει το πρακτορείο Associated Press, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αντιμετώπισε με σκεπτικισμό τις προτάσεις του Έλληνα ομολόγου του για μια νέα προσέγγιση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Για «γερμανικό σκεπτικισμό», για πολλά από τα μέτρα τα οποία έχει εξαγγείλει η νέα ελληνική κυβέρνηση, κάνει λόγο η γαλλική Le Monde, η οποία υπογραμμίζει την αποστροφή του λόγου του κ. Σόιμπλε ότι «κάποια από αυτά δεν κινούνται απαραιτήτως στη σωστή κατεύθυνση».

«Άσχημα εξελίχθηκε η συνάντηση Σόιμπλε - Βαρουφάκη», σχολιάζει, από την πλευρά της, η ιταλική La Repubblica.

Στη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας ότι «οι προεκλογικές υποσχέσεις που υλοποιούνται σε βάρος τρίτων, δεν είναι ρεαλιστικές», δίνει έμφαση η ισπανική εφημερίδα El País.