current views are: 1

5 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση15:29

Καραγκούνης: Η έκθεση της Κομισιόν επιβεβαιώνει τη στροφή στην ανάπτυξη που κατάφερε η ΝΔ

Για επιβεβαίωση της «στροφής προς την ανάπτυξη που κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Δημοσίευση 15:29’
αρθρο-newpost

Για επιβεβαίωση της «στροφής προς την ανάπτυξη που κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Για επιβεβαίωση της «στροφής προς την ανάπτυξη που κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία

«Η έκθεση της Κομισιόν που παρουσιάστηκε σήμερα, επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την στροφή της ελληνικής οικονομίας στην Ανάπτυξη, μετά από έξι χρόνια, που κατάφερε η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά» τονίζει ο Κώστας Καραγκούνης και συμπληρώνει ότι: 

Το 2014 ήδη έκλεισε με ανάπτυξη 1%, ενώ το 2015 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 2,5%, διπλάσιος από τον Ευρωπαϊκό μ.ο., βεβαίως υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί αδιατάρακτα η μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας, γιατί διαφορετικά (όπως αναφέρει η Έκθεση) η «αβεβαιότητα θα επισκιάσει την ανάκαμψη». 

Επίσης επισημαίνεται, ότι οι επενδύσεις αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2014, πρώτη φορά από το 2008, ενώ προβλέπεται να αυξηθούν κι άλλο, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει σταθεροποίηση του πολιτικού περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, η ανεργία συνεχίζει να μειώνεται, ενώ μόνο μέσα στο 2014, δημιουργήθηκαν 100.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, με προοπτική ακόμα μεγαλύτερης αύξησης της απασχόλησης τα προσεχή χρόνια!

Τέλος, προαναγγέλει την στήριξη της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση, εφόσον προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους και κινηθεί στο πλαίσιο διαφύλαξης των θυσιών του ελληνικού λαού:

Η θετική αυτή πορεία πρέπει να συνεχιστεί. Η ευθύνη της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα είναι μεγάλη. Οφείλει να διαφυλάξει τις θυσίες του Ελληνικού λαού, να προχωρήσει ταχύτατα σε συμφωνία με τους εταίρους μας, να σταθεροποιήσει το πολιτικό κλίμα και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, που τόσο τραυματίζεται τις τελευταίες ημέρες.

Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την κυβέρνηση εφόσον κινηθεί σε αυτό το πλαίσιο.


σχετικα αρθρα