Συνάντηση θα έχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αυστριακό ομόλογό του Βέρνερ Φάιμαν ακόμα και πριν τη Σύνοδο Κορυφής επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα  με πληροφορίες από την αυστριακή καγκελαρία που επικαλείται σήμερα η αυστριακή εφημερίδα Kurier εάν δεν καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της συνάντησης πριν τη Σύνοδο Κορυφής τότε αυτή θα γίνει, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αμέσως μετά, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το αυστριακό μοντέλο της απασχόλησης των νέων, όπως επίσης για την αποκαλούμενη «εγγύηση για νέους».

Στόχος αυτής της «εγγύησης» είναι η ανεύρεση εργασίας ή θέσης πρακτικής κατάρτισης για όλους τους νέους κάτω των 25 ετών, μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών από την περάτωση της εκπαίδευσής τους ή από την έξοδό τους στην ανεργία, ανεξάρτητα εάν είναι δηλωμένοι ως άνεργοι ή όχι στην Αυστριακή Υπηρεσία Εργασίας.

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί στη Βιέννη για μέτρα καταπολέμησης της φορολογικής απάτης και φοροδιαφυγής, κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί στις χθεσινές δηλώσεις του ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, μετά την προχθεσινή τους τηλεφωνική συνομιλία.