Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Διχάζει τη Νέα Δημοκρατία η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς την ώρα που την αποθέωνε Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ο Κώστας Καραγκούνης εξαπέλυε σφοδρή επίθεση εναντίον της. 
 
Ο λόγος του απερχόμενου προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην τελετή παράδοσης παραλαβής και αφού είχε ολοκληρωθεί η ομιλία της στην Ολομέλεια με τις προγραμματικές της δηλώσεις,  ήταν ιδιαίτερα τιμητική για τη νέα πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
 
Το κλίμα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ τους στις τελευταίες συναντήσεις τους σε συνδυασμό με την πρόθεση της ΝΔ να στηρίξει την υποψηφιότητα αυτή δεν προμήνυαν σε τίποτα την ανακοίνωση που λίγο μετά την ψηφοφορία εξέδωσε η Συγγρού. 
 
Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι έγινε «κομματάρχης» κατά την ομιλία της ενώ λίγο νωρίτερα ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για μια ομιλία μεστή. «Εγκαινιάζουμε ένα νέο τρόπο λειτουργίας στο κοινοβούλιο. Εγώ έβαλα ένα μικρό λιθαράκι. Εσείς θα ανοίξετε ακόμα περισσότερο τους ορίζοντες», είπε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Όταν κάθεσαι στην έδρα πρέπει να λειτουργείς θετικά ανεξαρτήτως αν το κόμμα σου διαφωνεί ή πίσω από την πλάτη σου πετάει διάφορες μπηχτές. Να θυμάσαι ότι εκείνη την ώρα προστατεύσεις τον κοινοβουλευτισμό, τον ναό της Δημοκρατίας τον διάλογο». 
 
Ο κ. Μεϊμαράκης μάλιστα κατέληξε απευθυνόμενος στους γονείς της νέας προέδρου (Νίκο Κωνσταντόπουλο και Λίνα Αλεξίου) πως: «θα είναι πολύ καλύτερη πρόεδρος από μένα». 
 
Φαίνεται πως στη Συγγρού δεν συμμερίζονται απόλυτα την άποψή του...