Μήνυμα προς την Αθήνα ότι δεν υπάρχει περίτπωση να γίνει δεκτό αίτημα για δάνειο-γέφυρα, έστειλε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στη Χάγη, ο Ντάισελμπλουμ επεσήμανε ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν θα εγκρίνουν το αίτημα της Ελλάδας για μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία χρηματοδότησης. «Δεν δίνουμε δάνεια “γέφυρες”» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το Eurogroup της ερχόμενης Τετάρτης,  ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε σύμφωνα με το Bloomberg  ότι «θα είναι ένα πρώτο βήμα για το πώς θα προχωρήσουμε μαζί τις επόμενες εβδομάδες, μήνες».

«Υποθέτω πως πρέπει να γεφυρωθούν πολλές διαφορές» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί άλλα χρήματα από το υπάρχον πρόγραμμα αφήνοντας στο τραπέζι τα 7 δισ. της τελευταίας δόσης αντί να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Τρόικας για συνέχιση της λιτότητας.

«Σε πρακτικό επίπεδο η πρότασή μας είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα γέφυρα από τώρα μέχρι το τέλος Μαΐου το οποίο θα δίνει τόσο σε εμάς όσο και σε όλους χρόνο να επεξεργαστούμε τις διαφωνίες μας και να καταλήξουμε σε συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα» ανέφερε ο Έλληνας υπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Πέμπτη.