Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι λόγω της οικονομικής κρίσης, η φημολογία αναδιάρθρωσης και οι πολιτικές της κυβέρνησης, βρίσκονται στο επίκεντρο των μηνυμάτων της Αντιπολίτευσης για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους-όπως και όλους τους Έλληνες-σε βαθιά κατάθλιψη, αβεβαιότητα, ανησυχία. Μέσα σε ενάμιση χρόνο καταβαραθρώθηκε το βιοτικό επίπεδο που εκατομμύρια άνθρωποι είχαν κερδίσει τα τελευταία πολλά χρόνια» τονίζει στο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, κάνει λόγο για πρωτόγνωρες περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και αλλεπάλληλες αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων, δεκάδες χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ραγδαία και πρωτόγνωρη εκτίναξη της ανεργίας, που οδηγούν χιλιάδες οικογένειες στο κοινωνικό περιθώριο. «Όλες αυτές οι θυσίες πήγαν, σε μεγάλο βαθμό, χαμένες! Αυτή είναι και η πιο κραυγαλέα απόδειξη αποτυχίας της πολιτικής ΠΑΣΟΚ» σημειώνει ο κ. Σαμαράς.

Την κρίσιμη αυτή Πρωτομαγιά είναι επιτακτική ανάγκη να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες, το φόβο και τη μοιρολατρία, αναφέρει το ΚΚΕ.

«Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να αντιστρέψει τη σημερινή κατάσταση. Από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα πρέπει να ακουστεί μυριόστομο: Καμιά θυσία για τους εκμεταλλευτές μας. Ταξική αφύπνιση, ενότητα και οργάνωση παντού. Πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την υπεράσπιση της ζωής της εργατικής οικογένειας από τη φτώχεια και την ανεργία. Όλοι στον αγώνα για μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας. Για να γίνει η εργατική τάξη δύναμη ανατροπής και εξουσίας. Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» επισημαίνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά της η ΚΕ του κόμματος.

«Η Πρωτομαγιά είναι γιορτή της εργασίας και όχι γιορτή των συνδικαλιστών.Φέτος, δεν θα έχει τον χαρακτήρα γιορτής άλλα μνημοσύνου, γιατί πάρα πολλοί συντέλεσαν ώστε η εργασία σήμερα να είναι στα ουσιώδη εν ανεπαρκεία.Χρόνια πολλά σε εργαζόμενους και ανέργους», δήλωσε ο Γιωργος Καρατζαφέρης από το ΛΑΟΣ.

Δεχόμαστε μια πρωτοφανή επίθεση από την κυβέρνηση, την τρόικα και το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και οι αντικοινωνικοί πολιτικοί της πρέπει να ανατραπούν, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά και τροϊκανά αντιλαϊκά μέτρα αυξάνουν την ύφεση, τη φτώχεια και την ανεργία, διαλύουν το κοινωνικό κράτος (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια). Η τρομοκρατία της πιθανής χρεοκοπίας της χώρας χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για την χρεοκοπία των λαϊκών στρωμάτων με το «κούρεμα» μισθών και συντάξεων και την κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η προωθούμενη υπό την κηδεμονία της τρόικας αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους θα είναι προς όφελος των τοκογλύφων πιστωτών της χώρας μας και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων» και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι «για να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αντιστάσεις έχει εξαπολύσει ένα τσουνάμι αυταρχισμού».