Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  

Το βλέμμα στα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας, στα οποία διακυβεύεται το μέλλον της χώρας, έχει η ΝΔ, τα στελέχη της οποίας παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία το απόλυτο χάος στις δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων, στα τελεσίγραφα που στέλνει το Βερολίνο και στις διαψεύσεις των διαρροών που έχει κάνει το υπουργείο Οικονομικών, ο επικεφαλής του οποίου έχει προσπαθήσει ήδη να διαψεύσει τα όσα είχε πει μπροστά στις κάμερες και άκουσαν όλοι. 

Προς το παρόν στη Λεωφόρο Συγγρού αν και υπάρχει έντονος προβληματισμός, τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν να δουν τι θα συμβεί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε να εκταμιευτούν τα 7,2 δις της τελευταίας δόσης που είναι απαραίτητα για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες της χώρας στους επόμενους μήνες και αν η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου υπογράψει νέο πρόγραμμα, ώστε η χώρα να επωφεληθεί της πρόσφατης απόφασης της ΕΚΤ

Ωστόσο, όπως τονίζουν τα γαλάζια στελέχη, έχει μεγάλη σημασία, από τι μέτρα θα συνοδεύεται το πρόγραμμα αυτό, ανεξαρτήτως από το πώς θα το βαφτίσουν, υπενθυμίζοντας ότι αν η σημερινή κυβέρνηση έχει κάποια περιθώρια κινήσεων αυτή τη στιγμή, είναι γιατί στηρίζεται στα θεμέλια που είχε χτίσει η προηγούμενη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.  

«Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε πολιτικά και να ενημερώσουμε τον κόσμο για το τι πραγματικά συμβαίνει, αν κάτι πάει στραβά», έλεγε στο newpost.gr στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς πάντως, προετοιμάζεται για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης 12 Φεβρουαρίου, λίγο πριν τη Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την επομένη του έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα. 

Στο εσωτερικό η στόχευση της ΝΔ, επικεντρώνεται στη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους άνεργους, καθώς αποτιμήθηκε πως αδικήθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι αποτελούν, κυρίως η μεσαία αστική τάξη, τη ραχοκοκαλιά της γαλάζιας παράταξης. Άλλωστε όπως φάνηκε από το πρόσφατο αποτέλεσμα, ο κόσμος ψήφισε αντιμνημονιακά, η διαστρωμάτωση του εκλογικού σώματος έχει αλλάξει και οι διαχωριστικές γραμμές αφορούν πλέον τις οπτικές στα ζητήματα της οικονομίας. 

Παράλληλα η ηγετική ομάδα της Λεωφόρου Συγγρού επιχειρεί να μην ανοίξει κύκλος αμφισβήτησης και εσωστρέφειας στο επόμενο διάστημα για το λόγο αυτό ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τις 19 Φεβρουαρίου, αφού προηγηθεί το τακτικό Eurogroup της 16ης και είναι γνωστές οι αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για τη χώρα μας. Αυτό άλλωστε περιμένουν και όσοι κρατούν στάση αναμονής στο εσωτερικό του κόμματος, είτε για να βγουν μπροστά, είτε για θέσουν ανοικτά θέμα ηγεσίας.