Σε δύο πυλώνες θα κινηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που θα αναγνωστούν το απόγευμα της Κυριακής στη Βουλή.

Στο κυβερνητικό συμβούλιο που διεξήχθη το μεσημέρι και κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες ο κ. Τσίπρας εξέτασε αναλυτικά με τους υπουργούς του το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα κινηθεί σε δύο επίπεδα:

Το πρώτο θα έχει ορίζοντα έως το τέλος Ιουνίου, όσο δηλαδή και το «πρόγραμμα-γέφυρα» που ζητάει η κυβέρνηση από τους εταίρους και θα αφορά στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ.

Το δεύτερο θα έχει ορίζοντα τρεισήμισι χρόνων και θα αφορά στην καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, στην οικονομική σταθερότητα και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί αύριο στη Βουλή είναι αυτό που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση και στους ευρωπαίους εταίρους.  

«Δεν θα υπάρξει διγλωσσία» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ίδια στελέχη και προσθέτουν ότι «η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη από τη λαϊκή εντολή να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, επανεκκίνησης της οικονομίας και ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για ένα δίκαιο, απλό και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της διαπλοκής και τη δημιουργία μιας πιο αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης». 

Εν τω μεταξύ να σημειωθεί ότι ακολούθησε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις προγραμματικές δηλώσεις.