«Ο Τσίπρας είναι ένας λογικός άνθρωπος, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι έγινε πρωθυπουργός», τονίζει ο πρόεδρος της ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου ο κ. Σουλτς λέει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας λογικός άνθρωπος, με τον οποίο μπορεί κανείς να συζητήσει. Τονίζει, όμως ότι πρέπει να φύγει από το ρόλο του πολιτικού που είναι σε προεκλογικό αγώνα και να καταλάβει ότι έγινε πρωθυπουργός:

«Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε οι δανειστές θα την στηρίξουν. Αν μια πλευρά αθετήσει τις συμφωνίες θα το πράξει και η άλλη. Και αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλει η Ελλάδα στην παρούσα φάση». 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Μάρτιν Σουλτς είπε ότι έχει κατανόηση για την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα: 

«Κατά κάποιο τρόπο η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί, είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Υποσχέθηκε πράγματα που θέλει να εφαρμόσει βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν είναι σε θέση να το πράξει γιατί πάγωσε το πρόγραμμα προσαρμογής».

Για μια ακόμα φορά ο Μάρτιν Σουλτς κάλεσε την Ελλάδα να φορολογήσει τους πολύ πλούσιους και να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή. Στο εγχείρημα αυτό η κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη «ολόκληρης της Ευρώπης», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.