«Αν δεν διαγραφεί το χρέος, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Mega, ο κ. Λαπαβίτσας σημείωσε πως πως «εάν οι δανειστές δεν κάνουν πίσω, θα πρέπει να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός» και όλα να τεθούν στο τραπέζι -και δημοψήφισμα και εκλογές.

«Σε αυτή τη διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις», τόνισε ο κ. Λαπαβίτσας, διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει μέχρι εκεί που θα αντέξει ο ελληνικός λαός: 

«Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως οφείλει πρέπει να είναι σκληρή γιατί και ο άλλος είναι σκληρός. Αν ξεκινήσουμε με εκπτώσεις δεν θα πάμε πουθενά. Κι αυτό το λέω και προς την κυβέρνηση και προς αυτούς που εμπλέκονται στην διαπραγμάτευση - γιατί εγώ δεν εμπλέκομαι άμεσα. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις εδώ»..

«Αν είναι σκληρός ο κ. Ντράγκι είμαστε και εμείς σκληροί, δεν υπάρχει άλλος τρόπος» σημείωσε ο κ. Λαπαβίτσας, ενώ κατέληξε ότι σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει ο ελληνικός λαός να ερωτηθεί ευθέως. Εκεί θα τεθούν όλα στο τραπέζι. Και το δημοψήφισμα, και οι εκλογές και οτιδήποτε άλλο. 

«Πρέπει να υπάρξει νέα ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού η οποία να σου επιτρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάζει μια γραμμή αυτή τη στιγμή, πιστεύει ότι μπορεί να το αλλάξει, και αυτό θέλει ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε.