Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τον βαθύ προβληματισμό της για το εάν θα υπάρξει επιτυχής διαπραγμάτευση με τα όσα ακούστηκαν απόψε, ήταν το πρώτο σχόλιο του κόμματος για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς είχε σύσκεψη με τους συνεργάτες του επί των οικονομικών.

 Ο πρόεδρος της ΝΔ κατευθύνθηκε αμέσως στο γραφείο του στο ισόγειο της Βουλής, όπου τον περίμεναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Καραγκούνης.

Δέκα λεπτά αργότερα, έφτασε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και μέλος του άτυπου πολιτικού συμβουλίου, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

«Η ΝΔ στηρίζει την εθνική προσπάθεια για επωφελή συμφωνία», σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει ότι «για πρώτη φόρα ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι προϋπόθεση εθνικής κυριαρχίας και ενίσχυσης της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας, ξεχνώντας όμως ότι αυτό ήταν επίτευγμα της προηγούμενης κυβέρνησης, που ο ίδιος πολέμησε συστηματικά».