Τη διασφάλιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν. 

«Πρέπει να διασφαλίσουμε χρηματοδότηση, χωρίς την οποία η Ελλάδα θα βρεθεί στο έλεος οποιασδήποτε κατάστασης πανικού των αγορών, αλλά δεν μπορούμε να πούμε απλώς "χρηματοδοτούμε, χρηματοδοτούμε"» δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν κατά την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο των ομολόγων του της Ομάδας των 20 (G20), δηλώνοντας ότι προϋπόθεση για τη στήριξη προς την Ελλάδα είναι ο σεβασμός των ευρωπαϊκών κανόνων.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας θεωρεί ότι θα υπάρξει κάποια προσέγγιση των θέσεων κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup την Τετάρτη. «Ο στόχος είναι τα πράγματα να πάνε καλά την Τετάρτη. Αν είναι να έχουμε ένα τεταμένο Eurogroup, δεν αξίζει καν τον κόπο. Θεωρώ ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μία θετική δυναμική».

«Δεν είναι δυνατόν η νέα ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί να τής πουν..."κάνουμε σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε, ακόμη και αν δεν είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα"» δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν μοιράζουμε έτσι τα χρήματα, για να επιτραπεί σε κάποιον να μείνει στην επιφάνεια. Υπάρχουν χρήματα διότι υπάρχει ένα πλαίσιο, μία δέσμευση, ένα επαρκώς στέρεο όραμα για το μέλλον».