current views are: 2

9 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση09:15

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που ξεκίνησε χθες με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. 

Δημοσίευση 09:15’
αρθρο-newpost

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που ξεκίνησε χθες με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. 

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που ξεκίνησε χθες με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. 

Τοποθετήσεις υπουργών στη Βουλή

O υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε ξεκάθαρος για την στάση που θα κρατήσει η Αθήνα στο Εurogroup της Τετάρτης. Τις θέσεις της κυβέρνησης για την σχέση του κράτους, της αστυνομίας και του πολίτη παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης.

Την κυβερνητική επιδίωξη να συγχρονίζονται οι μεταρρυθμίσεις με τις αλλαγές στις υποδομές που μπορούν να τις υποστηρίζουν στον τομέα της Δικαιοσύνης, εξέφρασε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος. Τη στρατηγική της κυβέρνησης σε ο,τι αφορά τα έσοδα και  τα έξοδα του κράτους περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τόνισε πως η Βουλή θα γνωρίζει όλα τα θέματα που αφορούν την Άμυνα. «Θα ενημερώνονται οι επιτροπές σε τακτό χρονικό διάστημα» είπε.

Την επιστροφή των καθηγητών των ΕΠΑΛ και των σχολικών φυλάκων, καθώς και κατάργηση της αξιολόγησης εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών

Ευάγγελος Βενιζέλος: Επί της ουσίας, παράταση είναι η μόνη λύση και μετά προληπτική πιστωτική γραμμή. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η αξιολόγηση είναι αναπόφευκτη. 

Δημήτρης Κουτσούμπας: Θα εξετάζουμε κάθε νομοσχέδιο, και με κριτήριο το εάν ανακουφίζουν τα λαϊκά στρώματα πραγματικά θα το στηρίζουμε.

Οι τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων

Δημήτρης Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): Σεβόμαστε τους κανόνες πλαισίου που επιχειρούμε να το αλλάξουμε. Είναι σφάλμα να θεωρηθεί ότι ο σεβασμός είναι αδυναμία. 

Γιώργος Κουμουτσάκος (ΝΔ): Δεν αρκεί στην Ευρώπη μόνο το σεβαστό αίτημα του λαού.

Ηλίας Κασιδιάρης (Χρυσή Αυγή): Ζητούμε δημοψήφισμα όχι για αν θα παραμείνουμε στο μνημόνιο αλλά για το ευρώ.

Αντιγόνη Λυμπεράκη (Ποτάμι): Φτιάξαμε το Ποτάμι για να αλλάξουμε τη χώρα χωρίς να την γκρεμίσουμε.

Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης αντιστρατεύεται τη λαϊκή ευημερία. 

Λεωνίδας Γρηγοράκος (ΠΑΣΟΚ): Η διαπραγμάτευση δεν σημαίνει σύγκρουση.

Δημήτρης Καμμένος (Ανεξάρτητοι Έλληνες): Είναι ύποπτη η λέξη «τυχόν» αξιώσεις στη σύσταση επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων.

Οι εργασίες της Βουλής διεκόπησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα άρχισαν πάλι λίγο μετά τις έξι το απόγευμα με τις τοποθετήσεις βουλευτών και υπουργών.

Η συζήτηση αναμένεται να κορυφωθεί και ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με την ψηφοφορία για την παροχή εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. 

Δείτε πως μετέδωσε λεπτό λεπτό το newpost τις τοποθετήσεις των βουλευτών κατά την πρωινή συνεδρίαση.

Live bloging*


σχετικα αρθρα