Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Όχι στην παράταση του μνημονίου διαμηνύει με απόλυτο τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου και μ' αυτήν την γραμμή θα εμφανιστεί στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας. 

Παρά τις πιέσεις που δέχεται από πολλές πλευρές η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην υποχωρήσει τουλάχιστον ως προς αυτό- θεωρώντας ότι πρέπει να τερματιστεί ακόμη και για συμβολικούς λόγους άμεσα η πολιτική της λιτότητας- και θα επιδιώξει να επιτύχει μία τεχνική επέκταση του προγράμματος αποφεύγοντας ωστόσο την χρήση λέξεων και εννοιών που θα υποδηλώνουν την συνέχιση μνημονιακών πολιτικών. 

Οι κλειστές συσκέψεις που έγιναν στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Μαξίμου και στην Βουλή, σ' αυτήν την απόφαση κατέληξαν. Ότι επουδενί ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να προσέλθει στο Συμβούλιο Κορυφής δείχνοντας διατεθειμένος να υποχωρήσει αποδεχόμενος συνέχιση του προγράμματος, την ώρα που όπως πιστεύει η συμφωνία-γέφυρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση αποτελεί έναν έντιμο συμβιβασμό για όλες τις πλευρές.

Το κυβερνητικό επιτελείο περιμένει με μεγάλη αγωνία τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης του Μπάρακ Ομπάμα με την Άνγκελα Μέρκελ εκτιμώντας ότι ο Λευκός Οίκος μπορεί να κάμψει σε μεγάλο βαθμό τις αντιστάσεις της Γερμανίδας Καγκελάριου που επιμένει σε συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος. Η συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, του πρωθυπουργού, σε αυτό αποσκοπούσε εξάλλου, στο να διαβεβαιώσει η ελληνική κυβέρνηση τις ΗΠΑ ότι θα εξυπηρετήσει το χρέος της και δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες. Αντιθέτως, θα προχωρήσει σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις φορολογώντας τους πλουσίους αίτημα που προβάλλει άλλωστε και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση.