Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προήδρευσε σήμερα σύσκεψης για ενδεχόμενο Grexit.

O κ. Κάμερον συναντήθηκε αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας για να καταστρώσουν σχέδια για την περίπτωση μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όπως δήλωσε πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

«Ήταν μια συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας», δήλωσε η πηγή. «Δεν λέμε πως υπάρχει κάποιος που σκέπτεται ότι αυτό θα συμβεί, αλλά είναι σωστό να εξετάσουν τους κινδύνους από μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πραγματική αστάθεια», πρόσθεσε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του κ. Κάμερον δήλωσε σχετικά με τον κίνδυνο να υπάρξει μετάδοση στις αγορές:

Είναι κάτι για το οποίο θέλουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε σχεδιασμό εν εκτάσει στη διάρκεια του 2012, όταν υπήρχαν ιδιαίτερες πιέσεις στην ευρωζώνη που ενέπλεκαν την Ελλάδα. Δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχει μια νέα ελληνική κυβέρνηση. Πιστεύω πως τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος (για να επανεξετάσουμε το σχεδιασμό αυτό).

Λιγη ώρα αργότερα, ο βρετανός πρωθυπουργός ανέβασε ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο οποίο τόνισε ότι «με δεδομένη την αβεβαιότητα γύρω από την Ελλάδα και το ευρώ, ήταν σημαντικό που προήδρευσα μίας σύσκεψης που διασφαλίζει ότι η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα».

Σημειώνεται ότι ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι η Βρετανία ενισχύει το σχεδιασμό της για κάθε ενδεχόμενο και ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη αυξάνει τους κινδύνους για τη βρετανική οικονομία.