«Το πρόγραμμα πρέπει να κλείσει όπως συμφωνήθηκε» διαμήνυσε προς την Αθήνα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών λέγοντας ότι «η θέση της γερμανικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δεν έχει αλλάξει».

«Περιμένουμε λεπτομέρειες από την Ελλάδα στο Eurogroup» σημείωσε η εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ, Μαριάνε Κοτέ.

«Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία στο Eurogroup να συγκεκριμενοποιήσει τη θέση της» δήλωσε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ.

Σταθερή παραμένει η θέση του Βερολίνου και σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων από την πλευρά της Ελλάδας.

Κληθείς να σχολιάσει την σχετική αναφορά του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κ. Στράιτερ τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα στο θέμα. Πρόσθεσε, πάντως, ότι ως τώρα, από την ελληνική πλευρά υπάρχουν κυρίως διατυπώσεις σκέψεων, ενώ ανέφερε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις αφορούν κυρίως το εσωτερικό. «Aλλο οι δηλώσεις προς τον ελληνικό λαό άλλο οι διεθνείς κινήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ακόμα ότι «το Βερολίνο ανοιχτό σε προτάσεις και συζητήσεις για το θέμα του ελληνικού χρέους», αλλά η Γερμανία θα επιμείνει σκληρά στο κλείσιμο του τρέχοντος προγράμματος.

Τέλος, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς θα βρεθεί αύριο στο Βερολίνο για συνομιλίες με τον Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγερ.