Λίγες ώρες πριν από τη σημαντική συνάντηση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τη γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με κύριο θέμα την Ελλάδα, ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ προχωρά σε νέα παρέμβαση προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση. 
 
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Τζακ Λιου στο  αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CNBC σε συνέντευξή του που μαγνητοσκοπήθηκε χθες το βράδυ, η  Ουάσινγκτον καλεί την Αθήνα και την Ευρώπη να κατευνάσουν την ένταση γύρω από τη χαλάρωση των μέτρων λιτότητας. 
«Πιστεύω πως η ένταση πρέπει να μειωθεί λίγο στη συζήτηση», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού και πρόσθεσε πως «όλοι πρέπει να περιορίσουν λίγο τις ρητορείες». 
 
«Είναι ανάγκη να υπάρξει μια συζήτηση όπου η Ελλάδα και όλα τα μέρη με τα οποία εμπλέκεται να αναζητήσουν μια πρακτική, πραγματιστική οδό προς τα εμπρός», είπε.
 
Όταν ρωτήθηκε εάν ανησυχεί με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη ο κ. Λιου είπε πως η Ελλάδα χρειάζεται να εργαστεί με όλους τους οικονομικούς εταίρους της-που περιλαμβάνουν την «τρόικα» με την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή-ώστε να επιτευχθούν όροι στους οποίους θα συμφωνούν όλες οι πλευρές».