ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαρήγα σε ΣΥΡΙΖΑ: Θα μετατραπείτε σε κυβέρνηση-πιόνι

Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου 2015, 15:46 / Ανανεώθηκε 9 Φεβρουαρίου 2015, 15:34
Παπαρήγα σε ΣΥΡΙΖΑ: Θα μετατραπείτε σε κυβέρνηση-πιόνι
Facebook Twitter Whatsapp

«Η κυβέρνηση βρίσκεται στην κατεύθυνση να γίνει πιόνι των ιμπεριαλιστών», δήλωσε η πρώην επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται στην κατεύθυνση να γίνει πιόνι των ιμπεριαλιστών», δήλωσε η πρώην επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, κατά την ομιλία της επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

«Εσείς νομίζετε ότι αν απευθυνθείτε στη Γαλλία και τις ΗΠΑ θα πάρετε κάτι περισσότερο από τη ΝΔ. Συνήθως τέτοιες κυβερνήσεις, όταν πηγαίνουν στις πλάτες είτε του ενός είτε του άλλου ιμπεριαλιστή, μετατρέπονται σε κυβερνήσεις-πιόνια ανεξαρτήτως αν ήταν αυτή η επιλογή τους» είπε απευθυνόμενη στους παρόντες υπουργούς.

Μιλώντας για το κυβερνητικό πρόγραμμα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν κάνει κωλοτούμπες», αφού «το πρόγραμμά του είναι αντεργατικό, αντιλαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό σε συνθήκες κρίσης και προσπάθειας διεξόδου υπέρ του κεφαλαίου, το οποίο διανθίστηκε με συνθήματα εμπορίας ελπίδων και λαϊκής παραπλάνησης». 

«Τώρα το απογύμνωσαν από συνθήματα, αλλά με συνέπεια παλεύουν το πρόγραμμά τους και όσον αφορά ποιος θα πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη. Δεν αλλάζει σε τίποτα τις πολιτικές» υποστήριξε.

Η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισήμανε ότι η λαϊκή αξιοπρέπεια δεν μπορεί να ταυτίζεται με καμία κυβερνητική επιλογή, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί ο λαός να κατακτά την αξιοπρέπειά του γεμίζοντας τις πλατείες με τυφλή διαμαρτυρία είτε γεμίζοντας τις πλατείες ως χειροκροτητής της κυβέρνησης». Παράλληλα, υποστήριξε ότι «οι κινητοποιήσεις αυτές δεν είναι και αυθόρμητες», σημειώνοντας ότι πρόκειται για «παλιά ήθη με νέες μορφές».

Αναφορικά με τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού είπε ότι είναι «πολύ φτωχές σε σχέση με τη στρατηγική του ΝΑΤΟ, ενώ διερωτήθηκε γιατί να μην συνδράμει την κυβέρνηση ο Ομπάμα «μπας και του είπατε ότι δεν θέλετε τη Σούδα, το Άκτιο και τον Άραξο που καθιστούν την Ελλάδα προγεφύρωμα ακόμη και κατά των Παλαιστινίων.