current views are: 1

9 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση15:18

Δρίτσας: Λήξη της ιδιωτικοποίησης λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης

Προανήγγειλε την επανεξέταση όλων των συμβάσεων διαχείρισης αποβλήτων πλοίων και την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροδότησης πλοίων στον Πειραιά.

Δημοσίευση 15:18’
αρθρο-newpost

Προανήγγειλε την επανεξέταση όλων των συμβάσεων διαχείρισης αποβλήτων πλοίων και την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροδότησης πλοίων στον Πειραιά.

Την επανεξέταση όλων των συμβάσεων διαχείρισης αποβλήτων πλοίων και την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροδότησης πλοίων στον Πειραιά προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, από το βήμα της Βουλής. 

Παράλληλα, τόνισε ότι μεσομακροπρόθεσμος στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η λήξη των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και την «κατοχύρωση» του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών όλης της χώρας.

Στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας, σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας στο ναυτικό προσωπικό, με έντιμη συμφωνία στη βάση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Επίσης, ο τερματισμός της απλήρωτης εργασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι έως το Πάσχα κανένας ναυτικός δεν θα είναι απλήρωτος. Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας προανήγγειλε την ομαλή και τακτική διεξαγωγή δρομολογίων, τη διενέργεια ελέγχων για αποφυγή βλαβών και την επαναλειτουργία γραμμών, όπως Ιθάκη – Πάτρα. 

Ο «μεσομακροπρόθεσμος σχεδιασμός», σύμφωνα με τον Θοδωρή Δρίτσα, περιλαμβάνει την ενίσχυση της «ελληνικής σημαίας» στην ποντοπόρο ναυτιλία, με ενίσχυση της θέσης των ναυτικών και ανταπόδοση του εφοπλιστικού κεφαλαίου προς την κοινωνία.
 


σχετικα αρθρα