Θετικά αποτιμούν στην κυβέρνηση τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν στη Βιέννη

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, καθώς μέσα από μία εποικοδομητική συζήτηση, ο αυστριακός Καγκελάριος τόνισε την σημασία και την ανάγκη που υπάρχει για να προκύψει μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Φάιμαν θεώρησε ρεαλιστικές και λογικές τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ επισήμανε στον έλληνα Πρωθυπουργό ότι θεωρεί σημαντικό «η Ελλάδα να δώσει τη διαβεβαίωση προς τους δανειστές ότι θα τηρήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η προσωρινή συμφωνία-γέφυρα». Χαρακτηριστικά αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο Καγκελάριος συμφωνεί με τη συμφωνία-γέφυρα και θα υποστηρίξει τη θέση αυτή στη Σύνοδο Κορυφής.

Κύκλοι του Μαξίμου σημειώνουν επίσης, ότι υπήρξε συμφωνία Τσίπρα-Φάιμαν και στο  θέμα της Ρωσίας. Υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι «κοινή θέση τόσο του αυστριακού Καγκελάριου όσο και του έλληνα Πρωθυπουργού είναι ότι πρέπει να υπάρχει διάλογος σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ της Ε.Ε. και της Ρωσίας και όχι επέκταση των κυρώσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές της κυβέρνησης θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό πάντοτε την επίτευξη μίας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας με τους εταίρους και το σεβασμό της λαϊκής εντολής.