Να εγκρίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μία ειδική συζήτηση για την κατάσταση στην Ελλάδα ζήτησε σε παρέμβαση του, κατά την διαδικασία έναρξης της Συνόδου της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα Μάρτιν Σούλτς, 

«Αυτό το ζητώ έτσι ώστε να μην υπάρχει κανείς από το Ευρωκοινοβούλιο, που να εκφράζει απόψεις για την Ελλάδα, χωρίς αυτές να έχουν την έγκριση του Σώματος» τόνισε.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταφέρθηκε εναντίον του Μάρτιν Σούλτς υπογραμμίζοντας ότι:

Λυπάμαι πολύ, κύριε πρόεδρε, αλλά εσείς πήγατε στην Ελλάδα και εκφράσατε κάποιες απόψεις για την κατάσταση στην χώρα μου, χωρίς να έχετε συνεννοηθεί με το Ευρωκοινοβούλιο ή να έχετε την έγκριση του. Εκφράσατε δικές σας απόψεις ή άλλων;

Απευθυνόμενος στον Μάρτιν Σούλτς, ο  Μανώλης Γλέζος πρότεινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ασχοληθεί σε ειδική συνεδρίαση που θα εισηγηθεί ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και θα εγκρίνει το Σώμα, με το θέμα της Ελλάδας. «Διότι εσείς ο ίδιος, ως Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, πήγατε στην Αθήνα χωρίς την έγκριση του Σώματος. Δεν μεταφέρατε, συνεπώς, απόψεις του Κοινοβουλίου. Μεταφέρατε προσωπικές απόψεις ή απόψεις άλλων; » τόνισε. 

Και συνέχισε: 

Σας είχα προειδοποιήσει ότι, στις εκλογές στην Ελλάδα, θα νικήσει ο ελληνικός λαός. Προειδοποιώ και τώρα ότι όσοι θα προσπαθήσουν να τον εμποδίσουν να ανακτήσει την εθνική του ανεξαρτησία και να βγάλει από τον λαιμό του τη θηλιά που του έχουν βάλει οι δανειστές του θα σπάσουν τα μούτρα τους. 

Απαντώντας ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σημείωσε ότι η σχετική πρόταση έχει κατατεθεί πολύ αργά και συνέστησε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να απευθυνθεί στην Ενωτική Ομάδα της Αριστεράς, η οποία και θα πρέπει να υποβάλει την σχετική πρόταση στην Διάσκεψη των Προέδρων.