current views are: 2

9 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση18:12

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση καλλιεργεί την αυταπάτη

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δημοσίευση 18:12’
αρθρο-newpost

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο πρωθυπουργός έδωσε όρκους πίστης σ’ αυτούς και σ’ αυτά που ευθύνονται για το κατάντημα αυτής της χώρας, είπε και κατήγγειλε ότι έρχεται νέο πρόγραμμα που θα ματώσει τον λαό και ότι προχωρά ένας νέος επώδυνος συμβιβασμός.

«Μέσα σ’ αυτές τις 15 ημέρες, από τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων και μέσα από την ομιλία του πρωθυπουργού, επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει ακροβατώντας, προσπαθώντας να ικανοποιήσει στα λόγια τόσο τους εγχώριους ομίλους αλλά και τα ευρωπαϊκά μονοπώλια που καθορίζουν τις τύχες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, δηλαδή τους λεγόμενους εταίρους, τους δανειστές και πάει λέγοντας. Προσπαθεί, επίσης, να χαϊδέψει τα αυτιά του λαού μας, γνωρίζοντας καλά ότι ένα μέρος τους ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείποντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, έχοντας κάποιες μικρές ελπίδες ότι ίσως κάνει κάτι καλύτερο από τους προηγούμενους» είπε και συνέχισε:

«Έχοντας σηκώσει τους τόνους προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται τώρα να προσγειωθεί και να προσγειώσει ταυτόχρονα αρκετούς οπαδούς του στη σκληρή πραγματικότητα που την επιβάλλει, μια λυκοσυμμαχία, της οποίας δηλώνει ένθερμος πιστός εταίρος και μάλιστα τη θεωρεί και κοινό μας σπίτι. Καλλιεργεί την αυταπάτη ότι μπορεί να αλλάξει με διαπραγματεύσεις επειδή θα μιλάει πιο υπερήφανα από τους προηγούμενους. Φυσικά εμείς δεν έχουμε καμία αυταπάτη ούτε τρέφουμε ψεύτικες ελπίδες».

«Τα πλατιά λαϊκά στρώματα αναγνωρίζουν ότι το ΚΚΕ έχει συνέπεια λόγων και έργων, επιδεικνύει σταθερότητα αρχών και θέσεων. Μια σταθερότητα και συνέπεια που δεν στηρίζεται σε δόγματα αλλά σε αναλύσεις της πραγματικότητας, με οικονομικές προβλέψεις που επιβεβαιώνονται γιατί πατάνε στο έδαφος από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού μας» συνέχισε.

«Προτάσεις, θέσεις και προγράμματα που προσπαθούν να συνταιριάξουν τα ασυμβίβαστα, καταντάνε να οδηγούν τον λαό να εξακολουθεί να ματώνει. Δεν γίνεται να είσαι και με την εργατική τάξη, τον λαό και με την πλουτοκρατία του τόπου και της Ευρώπης» επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.


σχετικα αρθρα