Διαπραγμάτευση για ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα αντικαταστήσει το σχέδιο διάσωσης της τρόικας για την Ελλάδα προτείνει η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών.

Σε έγγραφο που υιοθετήθηκε από τους ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών τονίζεται ότι χρειάζεται ένα πρόγραμμα που θα πρέπει να απαντά με τον κατάλληλο τρόπο στις ανησυχίες του ελληνικού λαού και να είναι παράλληλα αποδεκτό από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τους θεσμούς της ΕΕ αλλά και από τους πολίτες στους οποίους είναι υπόλογοι.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Τζιάνι Πιτέλα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δοθεί επαρκής δημοσιονομική ευελιξία στην Αθήνα προκειμένου να εφαρμόσει τις «προοδευτικές» μεταρρυθμίσεις με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας, της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων.

Ο κ. Πιτέλα υποστηρίζει τέλος ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα πρέπει να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο σε αυτό τον «αναπόφευκτο διάλογο» με παράλληλες δεσμεύσεις από ελληνικής πλευράς για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, τη φορολογική πολιτική και την καταπολέμηση της διαφθοράς.