Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη και του υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως η κυβέρνηση δεν «πρέπει να παίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας κορώνα γράμματα».

Είπε ακόμα ότι το κόμμα του θα σταθεί σύμμαχος στην κυβέρνηση αν προχωρήσει σε άμεση συμφωνία με τους εταίρους με ελάχιστα προαπαιτούμενα ώστε να μην μείνει ξεκρέμαστη η χώρα και η οικονομία μετά το τέλος Φεβρουαρίου, αν προχωρήσει σε συμφωνία για τέλος της λιτότητας με μικρά πρωτογενή πλεονάσματα, μείωση των τόκων και διευθέτηση του χρέους και αν φέρει ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο που θα μετατρέψει τη χώρα σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Η αναφορά ωστόσο του κ. Θεοχάρη στους κινδύνους για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ που ζήτησε να μην αμφισβητούν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων «όλοι εκείνοι που τους είχαν πάρει παραμάσχαλα οι εργολάβοι και τους πρόβαλαν».

«Τελειώστε αυτό το παραμύθι διότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι ψάχνουν τη λύση, μέσα στην ΕΕ και στην ευρωζώνη. Εμείς δουλειές εργολάβων δεν έχουμε πάρει», είπε ο υφυπουργός Επικρατείας.

«Το κόμμα μας θα στηρίξει ενεργά όποια απόφαση είναι στην κατεύθυνση της διαφάνειας ή είναι κατά της διαφθοράς ή κατά των εργολάβων ή για να σταματήσουν τα θαλασσοδάνεια», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης και ζήτησε «να σταματήσει η λάσπη ότι το Ποτάμι είναι κόμμα των εργολάβων».