«Έχουμε άλλο πλάνο για να βρούμε λεφτά» σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega, υπογραμμίζοντας ότι «το Grexit δεν προβλέπεται από την Ευρώπη».

«Το Grexit είναι σαν τον μπαμπούλα. Είναι μια απειλή χωρίς υπόσταση. Δεν υπάρχει σχετική διαδικασία καν», τόνισε. «Δεν μπορεί μία χώρα να οδηγηθεί στην έξοδο με βούληση της Ευρωζώνης» ανέφερε, σημειώνοντας ότι από «το ευρώ δεν μπορεί να μας βγάλει κανείς».

Παράλληλα έκανε λόγο για ανατροπή των διαδικασιών στην Ευρώπη. «Η Ελλάδα τελεί υπό μία διαρκή πίεση από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου προσέφυγε σε μηχανισμό στήριξης». 

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η εξεταστική για το Μνημόνιο θα ασχοληθεί και με τους έλληνες και με τους ξένους. «θα αποδειχθεί η συνεργασία κάποιων κερδοσκόπων με ντόπιους παράγονες για να κερδίσουν σε βάρος της Ελλάδας. Αυτά μπορεί να υποκρύπτουν έναν δόλο. Τότε το χρέος είναι ένα χρέος που έγινε γιατί κάποιοι έστησαν τη χώρα στον τοίχο» τόνισε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι η πολιτική της λιτότητας έχει οδηγήσει την Ελλάδα στην καταστροφή. «Κατ' αρχήν πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση» υπογράμμισε. 

Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη για το θέμα του Μνημονίου και του 70%, σημειώνοντας ότι του έχει εμπιστοσύνη.

«Θέλουμε να υπάρξει λύση. Θα κάνουμε πίσω μέχρι τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η κυβέρνηση αυτή» τόνισε. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι υπάρχει σχεδιασμός αν δεν υπάρξει συμφωνία, σημειώνοντας ότι υπάρχει Plan B, με χρηματοδότηση από άλλη πλευρά. «Μπορεί να είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία μπορεί να είναι άλλες χώρες» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε ότι «οι Ρώσοι έχουν είπαν ότι εάν χρειαστεί θα μας χρηματοδοτήσουν»,

«Εάν κλείσουν τη στρόφιγγα παράνομα δεν πρόκειται να πληρωθούν τις υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές. 
Δεν πνιγόμαστε μέχρι τον Ιούλιο, ανεξαρτήτως της πίεσης που θα ασκήσουν» υπογράμμισε σημειώνοτας ότι δεν ακούγονται πια ούτε τρόικα, ούτε προαπαιτούμενα.

Ο κ. Καμμένος απάντησε καταφατικά στο «όχι πάση θυσία στο ευρώ». «Ναι στο ευρώ αλλά με ίσους όρους» υπογράμμισε, ενώ τάχθηκε υπέρ του δημοψηφίσματος εάν κριθεί αναγκαίο. «Εάν συγκρουστούμε ο ελληνικός λαός θα έχει τον λόγο είτε με δημοψήφισμα είτε με εκλογές. Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση» είπε ακόμα. Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε σημαντικές τις παρεμβάσεις του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

«Κούρεμα είναι και η επέκταση ενός μεγάλου ομολόγου» είπε, επιμένοντας ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Δεν μας πειράζει το πώς θα το πουν αλλά το ότι θα γίνει» σχολίασε.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι «σε κάποιες ιδιωτικοποιήσεις είμαστε άκαμπτοι» φέρνοντας το παράδειγμα της ΔΕΗ, διευκρινίζοντας όμως ότι «υπάρχουν ιδιωτικοποιήσεις προς το συμφέρον του κράτους».

Παράλληλα ανέφερε ότι διαφωνεί με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, έθεσε ως κόκκινη γραμμή το θέμα της ονομασίας στο Σκοπιανό ενώ πρόσθεσε ότι «έχει ενδιαφέρον ο διάλογος με τους κουκουλοφόρους».

«Aποφασισμένοι να βαδίσουμε μαζί, μέχρι τέλους με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε για την κυβέρνηση συνεργασίας. «Προεκλογικά μιλούσαμε στο τηλέφωνο με τον Αλέξη Τσίπρα. Προειλημμένη απόφαση δεν υπήρχε. Ανεξάρτητα αν ήταν αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε μία κυβέρνηση ευρείας αποδοχής» πρόσθεσε. «Αν συμφωνούσα σε όλα με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήμουν ΣΥΡΙΖΑ ή αντίστοιχα εκείνος ΑΝΕΛ» συμπλήρωσε.

«Πήγα σε έναν γάμο στη Ρωσία στον Οκτώβριο, αυτό είναι όλο, τον κ. Ντούγκιν δεν τον έχω δει ποτέ» σημείωσε λέγοντας όμως ότι έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία.

«Δεν είμαι ομοφοβικός, ρατσιστής και αντισημίτης» σχολίασε.