current views are: 1

10 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση11:04

Λαφαζάνης: Φρένο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ- Επανεξέταση στην εξαγορά του Ελληνικού

«Τρόικα και μνημόνια, τέλος. Θα σταθούμε όρθιοι στις πιέσεις», διεμήνυσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Δημοσίευση 11:04’
αρθρο-newpost

«Τρόικα και μνημόνια, τέλος. Θα σταθούμε όρθιοι στις πιέσεις», διεμήνυσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

«Τρόικα και μνημόνια, τέλος. Θα σταθούμε όρθιοι στις πιέσεις», διεμήνυσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Λαφαζάνης από το βήμα της Βουλής ο οποίος πήρε σαφείς αποστάσεις από την εφαρμογή μέρους του μνημονίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης «αν υπάρχουν ακόμα δύσπιστοι μήπως εφαρμόσουμε μέρος του μνημονίου σε ποσοστό 50- 60 ή 70% τους διαβεβαιώνουμε ότι: Κύριοι μην ανησυχείτε τα μνημόνια και η τρόικα τέλος!»

Μεταξύ άλλων ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποίησεις της προηγούμενης κυβέρνησης προαναγγέλοντας την επανεξέταση τους και ενίοτε την ακύρωσή τους.

Αναλυτικά:

Η εξαγορά του Ελληνικού υπήρξε σκανδαλώδης. Θα την επανεξετάσουμε, με στόχο την ακύρωσή της. Ακυρώνουμε άμεσα τον τεμαχισμό της ΔΕΗ και σταματάμε της περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της. Σταματάμε την ιδιωτικοποίηση στις Ανανεώσιμες της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ χρειάζεται πρόσληψη νέου προσωπικού, ανασυγκρότηση και πλήρη απεξάρτηση από ιδιωτικά συμφέροντα.

Η ΔΕΗ μπορεί να μειώσει 20-40% το κόστος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Θα πετύχουμε μείωση στις τιμές προμήθειας αερίου. Η ΔΕΠΑ ανασυγκροτείται χωρίς μεσάζοντες για φυσικό αέριο σε όλη τη χώρα. Δεν θα είχαμε κάνει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ. Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε επανακρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ σε άλλη χώρα. Εμείς θα επανεξετάσουμε τη συγκεκριμένη εξαγορά. Το Δημόσιο θα ασκήσει όλα τα καθήκοντά του στα ΕΛΠΕ για να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου. Θα ήθελα να τονίσω ότι η εξαγορά του Ελληνικού υπήρξε σκανδαλώδης και θα επιδιώξουμε την ακύρωσή της.


σχετικα αρθρα