Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος 

Ειλημμένη απόφαση αποτελεί η ενεργοποίηση των οργάνων της Νέας Δημοκρατίας για τον απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος. 

Μετά την, προγραμματισμένη για τις 19 Φεβρουαρίου, ειδική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, την οποία προανήγγειλε ο κ. Σαμαράς, συγκαλείται – σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost – και η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., που είναι το μαζικότερο όργανο μετά το Συνέδριο. 

Η ενεργοποίηση των κομματικών οργάνων έρχεται ως απάντηση στο αίτημα που έχει διατυπωθεί από πλήθος στελεχών αλλά και από οργανώσεις της ΝΔ (ΔΑΚΕ, ΟΝΝΕΔ), με στόχο την εκτίμηση του αποτελέσματος, την αναζήτηση των αιτίων της ήττας αλλά και τη διαμόρφωση του πολιτικού λόγου της Ν.Δ. στις νέες συνθήκες που διαμόρφωσαν οι κάλπες. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν οι βουλευτές, οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές και στελέχη της ΝΔ σε συνδικάτα και επαγγελματικές οργανώσεις αλλά και οι εκπρόσωποι της βάσης του κόμματος, προγραμματίζεται για την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου. 

Αναμένεται, δε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς στον απόηχο των παρασκηνιακών κινήσεων που υπάρχουν στο εσωτερικό της Ν.Δ. θα αποτυπωθούν και οι νέες ισορροπίες μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.