Με... μικρό καλάθι προσέρχονται οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου αφού σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν δεν υπάρχουν προσδοκίες για τελική συμφωνία.

Σε δηλώσεις της η Μίνα Αντρέεβα διέψευσε ότι υπάρχει σχέδιο Γιούνκερ για την Ελλάδα στην παρούσα φάση, ωστόσο πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες διεργασίες.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων «οι εντατικές επαφές μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών συνεχίζονται».

«Το μόνο σχέδιο για το οποίο εργαζόμαστε είναι για την σταθερή παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», καθώς και ότι «υπάρχουν έντονες διεργασίες αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα».

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα στο αυριανό Εurogroup, ούτε στη Σύνοδο Κορυφής, προσθέτοντας ότι ο προγραμματισμός που γίνεται έχει ως στόχο να ληφθούν αποφάσεις στο Εurogroup της 16ης Φεβουαρίου. «Δεν έχουμε προσδοκίες για τελική συμφωνία αύριο στο Eurogroup ή την Πέμπτη στο Συμβούλιο», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Καταλήγοντας, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και πως όλα τα σχέδια που βρίσκονται στο τραπέζι λειτουργούν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.