Το αυστριακό υπουργικό συμβούλιο ενημέρωσε ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν για τις χθεσινές συνομιλίες του στη Βιέννη με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι σημαντικό να ξεκινήσουν τώρα εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα για να βρεθεί μία εφικτή λύση για τη χώρα, με ταυτόχρονη πλήρη τήρηση των δεσμεύσεών της», τόνισε ο κ. Φάιμαν.

Όπως ανέφερε ο καγκελάριος, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν θέλει να επιβαρύνει περαιτέρω τους ευρωπαίους φορολογούμενους και τώρα μένει να αποσαφηνίσει πώς σκέπτεται να οργανώσει την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη δημιουργία αποτελεσματικών οικονομικών Αρχών.

«Διότι έως τώρα παρατηρείτο η ελληνική ανώτερη τάξη να μεταφέρει πολύ εύκολα τα χρήματά της στο εξωτερικό, χωρίς να πληρώνει τους αντίστοιχους φόρους» πρόσθεσε.

Ο αυστριακός καγκελάριος επανέλαβε τη δήλωσή του κατά τη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου με τον έλληνα πρωθυπουργό, ότι υπάρχει η βούληση για υποστήριξη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στον αγώνα του κ. Τσίπρα κατά της φορολογικής απάτης και της φοροαποφυγής.

Επιπλέον, επισήμανε πως είναι σωστό τα χρήματα, που δίνονται στην Ελλάδα, να μην δίνονται μόνον στις τράπεζες, αλλά να φθάνουν και στους ανθρώπους.