Να προσέλθει η κυβέρνηση με περισσότερη σαφήνεια των θέσεων απέναντι στους εταίρους, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού.

Κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ο Χάρης Θεοχάρης, σημείωσε:

Σε σχέση με τις άμεσες διαπραγματεύσεις, είναι πιθανό να μην μπορέσετε να φτάσετε σε συμφωνία, πρέπει να τρέξετε πολύ. Να πείτε ποιους δημοσιονομικούς στόχους θα έχετε, ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα για το 70% του προγράμματος, ποιες είναι για εσάς οι κόκκινες γραμμές, πως θα παγώσετε το 30% των μέτρων με τα οποία διαφωνείτε. Να πείτε, επίσης και τι θα βάλετε στη θέση των μέτρων και να συζητήσετε τι δεν θα μπορούμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια της συμφωνίας - γέφυρα.

Εισηγήθηκε, επίσης, προς την κυβέρνηση, μέσα στους επόμενους μήνες να κάνει βασίλισσα των μεταρρυθμίσεων το δημόσιο και εκεί να ρίξει το βάρος της. Μάλιστα ο κ. Θεοχάρης έσπευσε να επισημάνει ότι με το Ποτάμι έχει εκλεγεί ο κ. Καρκατσούλης, ο οποίος έχει διατυπώσει δημόσιες προτάσεις για όσα πρέπει να γίνουν στο Δημόσιο.

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης κάλεσε την κυβέρνηση να μην κάνει επιλογές εκλογικού κύκλου για επιτελικές θέσεις στο δημόσιο και επεφύλασσε ειδική αναφορά στην τοποθέτηση του κ. Δάνη στο ΣΔΟΕ για τον οποίο ανέφερε ότι είναι σωστός και άξιος, αλλά είναι συνταξιούχος 70 ετών και «πως θα βρεθούν έτσι οι φρέσκιες ιδέες τις οποίες πρέπει να αναζητήσει η κυβέρνηση».