Θετικά αντιμετώπισαν οι πολίτες τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ειδικότερα, το 79,2% βλέπει θετικά τις προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ αρνητικά τις αντιμετώπισε το 17,9% των ερωτηθέντων.

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζουν τις προγραμματικές δηλώσεις:

  • Θετικά σε ποσοστό 30,8%
  • Μάλλον θετικά σε ποσοστό 29,1%
  • Μάλλον αρνητικά σε ποσοστό 14,4%
  • Αρνητικά σε ποσοστό 21,6%.

Το 85,5% των ερωτηθέντων κρίνει πως οι προγραμματικές δηλώσεις είναι συνεπείς με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αρνητικά απαντά το 11,1%.

Σχετικά με τη στρατηγική διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, το 73,6% εκτιμά πως ο κ. Τσίπρας θα πετύχει συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους. Το 16,2% πιστεύει πως ο πρωθυπουργός θα έρθει σε ρήξη, ενώ το 10,2% δεν απάντησε.

Το 60,9% εκτιμά πως δεν πέρασε τελείως ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ, ενώ το 34,8% πιστεύει πως θα υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Πάση θυσία παραμονή στο ευρώ ζητάει το 76%, ενώ το 19,9% απαντά αρνητικά στο ερώτημα.

Το 78,4% κρίνει θετικά την στρατηγική που επέλεξε η κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί, το 16% αρνητικά και το 5,6% δεν απάντησε.

Παράλληλα, το 91% ζητεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμβάλουν στη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος το 90,3% συμφωνεί με το αίτημα που έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων, ενώ το 7,4% διαφωνεί.