current views are: 1

10 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση19:16

Κουτσούμπας: Ο λαός δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα μετονομαστεί το μνημόνιο

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δημοσίευση 19:16’
αρθρο-newpost

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως είπε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, «η κυβέρνηση προχωρεί σε νέο συμβόλαιο με τους εταίρους, μέσω μια τεχνικής παράτασης του μνημονίου για ένα εξάμηνο, όπως είναι η πρότασή σας, με τον όρο “πρόγραμμα-γέφυρα”».

«Το επιβεβαιώσατε και σήμερα, παραδεχόμενοι ότι τη σκληρή διαπραγμάτευση και τη ρήξη την έχετε ως ατού διαπραγματευτικό» τόνισε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα και προσέθεσε:

«Ονομάστε το όπως θέλετε. Ο λαός μας δεν ενδιαφέρεται πώς θα το πείτε το νέο μνημόνιο -συμβόλαιο, συμφωνία ή πρόγραμμα-, αφού προς το παρόν θα παραμένει σε ισχύ το μεγαλύτερο μέρος των μνημονιακών μέτρων και το υπόλοιπο προτείνετε να το καλύψετε με άλλα ισοδύναμα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα, με βάση τον ΟΟΣΑ, είτε την εργαλειοθήκη του, είτε τις περιβόητες μεταρρυθμίσεις του».

Ο γγ του ΚΚΕ ανέφερε ότι για να βγει ο λαός από το σημερινό βάλτο της ανασφάλειας, της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, για να αποκτήσει μια πραγματικά αξιοπρεπή και υπερήφανη ζωή, πρέπει να οργανώσει την αντεπίθεσή του με στόχο να ανατρέψει, τελικά, τον πραγματικό του αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους που κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας.

Μόνο τότε -υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας– θα ξημερώσει πραγματικά μια νέα εποχή στον τόπο μας όπου η παραγωγή, η οικονομία, θα σχεδιάζεται κεντρικά, επιστημονικά, με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες. Μόνο τότε η εργατική τάξη, ο λαός θα καθορίζει το μέλλον του, αφού θα έχει στα χέρια του την εξουσία.

«Κι όσοι αφελώς εδώ μέσα πιστεύουν ακόμα ότι με την πολιτική τους δημιουργούν ρωγμές, ας σκεφτούν λίγο περισσότερο την άποψη του ΚΚΕ για να αντιληφθούν ότι τους χρησιμοποιούν μάλλον ως πιόνια» ανέφερε επίσης για να προσθέσει πως η διαμάχη των «μερκελιστών» και των «ομπαμιστών» δεν αφορά τα συμφέροντα του λαού.

«Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος όταν επιλέγει απλά τον τρόπο και το χρόνο σφαγής των δικαιωμάτων του», είπε.


σχετικα αρθρα