«Το μνημόνιο τελείωσε στις 25 Ιανουαρίου» επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Αυτό που ψήφισε ο ελληνικός λαός είναι αυτό το πρόγραμμα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε στις προγραμματικές δηλώσεις. Μην νομίζουμε ότι έχει ψηφιστεί από τον λαό κάτι διαφορετικό. Το Μνημόνιο στις 25 του μήνα τελείωσε» επεσήμανε χαρακτηριστικά κατά την τοποθέτησή του επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε πως στη ζωή όλα κατακτώνται μέσα από συμμετοχή και από ένα λαό που έχει συναίσθηση και των ευθυνών του και των δυνατοτήτων του.

Όσον αφορά το «επίδικο θέμα», όπως χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση, ο κ. Φλαμπουράρης διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν έφυγε ποτέ από τη λογική της απομείωσης του δημόσιου χρέους, «ποτέ δεν είπαμε ότι θα κάνουμε μονομερή ενέργεια» παρά «θέλουμε την απομείωσή μέσα από την αποπληρωμή του με ρήτρα ανάπτυξης θα μπορούμε να πετύχουμε και τη δυνατότητα χρηματοδότησης της παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Ακόμη ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθούμε μνημόνια που μειώνουν τα εισοδήματα, είτε του μισθού, είτε της πρόνοιας, είτε της σύνταξης».

Τέλος, κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί μνημόνια τα οποία διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, αλλά αντιθέτως έχει ως στόχο να επαναφέρει τις εργασιακές σχέσεις τουλάχιστον εκεί που βρίσκονταν πριν.