Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση για το σκηνικό ρήξης που δημιουργεί στη διαπραγμάτευση και είπε ότι δεν έλαβε απάντηση από την κυβέρνηση στο ζήτημα του προγράμματος του ΔΝΤ. «Θα ζητήσει η κυβέρνηση τη μετατροπή σε προληπτικό» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά. 

«Σε αυτές τις προγραμματικές δηλώσεις έχουμε τρία διαφορετικά επίπεδα. Το πιο εντυπωσιακό είναι οι συνεχείς πολιτικές και επικοινωνιακές πιρουέτες του υπουργού Οικονομικών. Το δεύτερο επίπεδο είναι η έκπληξη και η εμμονή υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζονται ως θεματοφύλακες της προγραμματικής συνέπειας του κυβερνώντος κόμματος» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Και συνέχισε: 

Βεβαίως υπάρχει και ο Πρωθυπουργός που προσπαθεί να εμφανιστεί αμετακίνητος προς τα μέσα και συμβιβαστικός προς τα έξω.

Απευθυνόμενος στη κυβέρνηση, εκτίμησε ότι η εντολή του λαού είναι η διαπραγμάτευση με την Ευρώπη αλλά όχι η ρήξη, η παραμονή στο ευρώ και όχι τα παιχνίδια με τεράστιο κίνδυνο.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι θεωρεί πως η κυβέρνηση ψάχνει εξωευρωπαϊκές λύσεις για την οικονομία, όπως για παράδειγμα από την Ρωσία, όπως ακριβώς έκανε και η Κύπρος, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη αυτή την επιλογή καθώς «πρόκειται για στιγμές που έχουμε ξαναζήσει».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «στόχος για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος και η ταχύτερη έξοδος από το μνημόνιο. Αυτό ανοίγει το δρόμο για παρέμβαση στο χρέος».