«Όλοι γνωρίζουν τις θέσεις της κυβέρνησης. Δεν νομίζω ότι σήμερα θα υπάρξει μια οριστική απόφαση», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το σημερινό Eurogroup.

Μιλώντας στον Real Fm, ο Νίκος Φίλης πρόσθεσε πως «σήμερα θα είναι κάτι περισσότερο από ενημέρωση. Μια αμοιβαία ανίχνευση των δυνατοτήτων για συμφωνία. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει ένας συμβιβασμός».

«Το Eurogroup δεν είναι η Ελλάδα και οι υπόλοιποι εταίροι. Είναι κάτι παραπάνω. Υπάρχει μια κινητικότητα γύρω από τις θέσεις που προβάλλει η Ελλάδα», τόνισε και συμπλήρωσε:

Δεν υποχωρούμε στο θέμα ότι τελείωσε το μνημόνιο και η Τρόικα. Δεν υποχωρούμε στη λιτότητα και τον τρόπο ελέγχου μέσω από ένα σύστημα τιμωρίας και σκληρής επιτήρησης. Εμείς δεχόμεθα να τεθούν στόχοι, όπως ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, αλλά τα μέτρα που θα παρθούν, είναι θέμα της κυβέρνησης. Δεσμευόμαστε σε στόχους που θα υπηρετηθούν από μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας και εκεί υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τους ευρωπαίους εταίρους μας.

«Το θέμα του χρέους είναι η βάση της διαπραγμάτευσης. Δεν είναι βιώσιμο το χρέος, πρέπει να γίνει. Αν δεν γίνει δεν υπάρχει μέλλον για τη χώρα. Πρέπει να γίνει εκ του παραλλήλου με ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάπτυξης της χώρας. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους», υπογράμμισε για το χρέος, ενώ σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις είπε:

Υπάρχουν κατευθύνσεις. Παγώνει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που ήταν σε εξέλιξη, το οποίο είχε να κάνει με ταμειακού τύπου επιδιώξεις. Δεν ξηλώνουμε όλο το πρόγραμμα, διότι αυτό θα είχε οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις. Ωστόσο υπάρχουν συμβάσεις που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, είναι αμαρτωλές. Υπάρχει και κάτι καινούριο όμως. Θέλουμε επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Μόνο μέσο από ένα κλίμα σύμπραξής μπορεί να υπάρξει μία επενδυτική αναζωογόνηση στη χώρα μας.