Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα ενημερώσει τους ευρωπαίους ηγέτες για τη σημερινή συνεδρίαση με θέμα την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αύριο στις Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η συζήτηση για την Ελλάδα, είναι το τελευταίο θέμα στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής και θα περιοριστεί στην ενημέρωση του επικεφαλής του Eurogroup και σε μια περιορισμένη ανταλλαγή απόψεων, αλλά δεν πρόκειται να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις. 

Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και οι Ευρωπαίοι ηγέτες, εκτιμούν πως οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα πρέπει να διεξαχθούν στο «κατάλληλο και δοκιμασμένο επίπεδο, που είναι το Eurogroup, όπου αποφασίστηκαν τα προγράμματα προσαρμογής της Ελλάδας».

Την ίδια ώρα σημείωναν πάντως ότι στο πλαίσιο της συζήτησης για την ΟΝΕ στην οποία θα υπάρξει έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους ηγέτες να τοποθετηθούν. Εξέφραζαν μάλιστα την ελπίδα για θετική συνεισφορά στη συζήτηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς υπάρχουν καίρια ζητήματα προς ανταλλαγή απόψεων, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς και η δημιουργία σταθερών και αποτελεσματικών φορολογικών συστημάτων.