Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Περισσότερα από 300 υπουργικά και βουλευτικά αυτοκίνητα επιθυμεί να πουλήσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για περίπου το 50% των οχημάτων που διαθέτουν η Βουλή και τα υπουργεία, όμως η διαδικασία αποδεικνύεται, τελικά, περίπλοκη.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, που έχει αναλάβει και το εγχείρημα, «υπάρχει η σκέψη η πώληση να γίνει μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας, με μία αρχική τιμή την οποία θα καθορίσει ο ΟΔΔΗΧ ο οποίος και θα κοστολογήσει τα οχήματα».

Όπως λέει στο newpost ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αυτό που προέχει είναι να καταρτιστεί ένα καλά μελετημένο νομοσχέδιο.

Η κυριότητα των αυτοκινήτων που έχουν επιλεγεί προς πώληση, ανήκει είτε στη Βουλή, είτε στα υπουργεία. Πρέπει, για να προχωρήσουμε στη διαδικασία, να τις συγκεντρώσουμε στο υπουργείο μας. Αυτό, δυστυχώς, δεν μπορεί να γίνει με μια απλή μεταβίβαση, πρέπει να "περάσει" με νόμο. Σε αυτόν θα περιλαμβάνεται και ο τρόπος της πώλησης... μέχρι στιγμής προκρίνεται η δημοπρασία στο internet, αλλά ακόμη είμαστε υπό σκέψη.

Όσο για το αν έχει διαπιστώσει να υπάρχει ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές, ο υπουργός αρκείται, μόνο, να πει πως «δεν έχει και πολλή σημασία. Και μόνο που θα απαλλαγούμε από το κόστος συντήρησης, θα είναι μια μεγάλη ανάσα».