Πυρά κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις για το εκπαιδευτικό σύστημα.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε λόγο για «πλήρη οπισθοδρόμηση, ξήλωμα μεταρρυθμίσεων» σημειώνοντας ότι πρόκειται για «μέτρα που θα φέρουν εκπαιδευτικό σύστημα ήσσονος προσπάθειας». Και τόνισε ότι «όλες οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσαμε από την εποχή της κυρίας Γιαννάκου ήταν προϊόν εθνικού διαλόγο και διακομματικής συναίνεσης. Έρχονται με μία μονοκονδυλιά και τα σαρώνουν όλα. Kαταργούν την αριστεία, την αξιολόγηση».

«Είναι λογική να παίρνει πίσω την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που φέραμε για να τους δώσουμε κίνητρα;» αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων.

«Εμείς πριν εφαρμόσουμε το νόμο για τους αιώνιους φοιτητές δώσαμε την ευκαιρία με εμβόλιμες εξεταστικές, επί τρία χρόνια, σε όσους ήθελαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Πρέπει τα πανεπιστήμια να ξεκαθαρίσουν τα μητρώα τους για να μην επιβαρύνεται ο φορολογούμενος» πρόσθεσε.

Ο Κων. Αρβανιτόπουλος σχολίασε ότι «ο κ. Σαμαράς στάθηκε στη Βουλή όπως έπρεπε να σταθεί. Στηρίζει την εθνική προσπάθεια αλλά δεν θα επιτρέψει να πάει τη χώρα στα βράχια».

Τέλος, είπε ότι «αναμφίβολα έγιναν λάθη» από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Βεβαίως γίνονται λάθη όταν σε 2-3 χρόνια πρέπει να αλλάξεις τόσα πολλά. Αυτά θα συζητηθούν στα όργανα. Ο πρόεδρος θα πάρει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για να είμαστε σε διταξη μάχης» τόνισε.