«Η Ελλάδα είναι εδώ, η Κύπρος δεν είναι μακριά», διαβεβαίωσε τον κυπριακό ελληνισμό ο Πάνος Καμμένος

Μετά τη συνάντηση με τον κύπριο ομόλογό του, Χριστόφορο Φωκαΐδη, στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, όπου έγινε νωρίτερα η υποδοχή του, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως το Κυπριακό παραμένει για την ελληνική κυβέρνηση πρόβλημα εισβολής και κατοχής, ενώ χαρακτήρισε «ξεκάθαρη πρόκληση» την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα σχεδιάζει κοινές ασκήσεις, τους επόμενους μήνες, με την Κύπρο, το Ισραήλ και πιθανότατα με την Αίγυπτο.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ανασύστασης του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα υπάρξουν σχεδιασμοί εντός των επομένων μηνών.

Εξάλλου, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, καλωσορίζοντας τον κ. Καμμένο, ευχαρίστησε για την αδιάλειπτη στήριξη της Αθήνας προς τη Λευκωσία.

Είπε, επίσης, ότι Κύπρος και Ελλάδα αποτελούν τους βασικούς πυλώνες σταθερότητας, ασφάλειας και δημοκρατίας στην περιοχή.

Για τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Φωκαΐδης τόνισε ότι η Κύπρος είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι οποιασδήποτε απειλής.

Επίσης, ανακοίνωσε την τοποθέτηση -για πρώτη φορά- αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στην Αθήνα, που θα λειτουργεί ως σύνδεσμος των δύο πλευρών.