current views are: 1

11 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση15:32

ΠΑΣΟΚ: Το ’09 οι μετρήσεις έδειχναν καθολικής αποδοχής τον Παπανδρέου

Το ΠΑΣΟΚ σχολίασε τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ευρύτερη αποδοχή της κυβέρνησης (για τις οποίες κυβερνητικά στελέχη εξέφραζαν την ικανοποίησή τους) με την παράθεση στοιχείων των δημοσκοπήσεων, που διεξήχθησαν το πρώτο διάστημα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου (2009).

Δημοσίευση 15:32’
αρθρο-newpost

Το ΠΑΣΟΚ σχολίασε τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ευρύτερη αποδοχή της κυβέρνησης (για τις οποίες κυβερνητικά στελέχη εξέφραζαν την ικανοποίησή τους) με την παράθεση στοιχείων των δημοσκοπήσεων, που διεξήχθησαν το πρώτο διάστημα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου (2009).

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του σχολιάζει τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ευρύτερη αποδοχή της κυβέρνησης σε… αντιπαραβολή στοιχείων των δημοσκοπήσεων επί κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου το 2009.

Στην πρώτη, μάλιστα, από αυτές, η αποδοχή της κυβέρνησης Παπανδρέου έφθασε το 83%, έναντι του 79% της αποδοχής της σημερινής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρέθεσε το ΠΑΣΟΚ:

– Η κυβέρνηση Παπανδρέου χαρακτηρίστηκε κυβέρνηση καθολικής αποδοχής, καθώς στην πρώτη μετεκλογική έρευνα της Public Issue (για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον ΣΚΑΙ) το 83% διάκειται θετικά απέναντί της. Θετικές εντυπώσεις για τη νέα κυβέρνηση εκφράζει και το 70% των ψηφοφόρων της ΝΔ. Μάλιστα η εφημερίδα προκειμένου να δείξει το «εύρος» της αποδοχής έχει συγκρίνει αντίστοιχες μετεκλογικές έρευνες για την κυβέρνηση του 2004 (73%) και του 2007 (57%).

– Λίγο αργότερα ξεκινούν έρευνες για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, το επίδομα αλληλεγγύης θεωρήθηκε θετικό από το 85% και η επιβολή φόρου στις επιχειρήσεις από το 66,3%.

– Επίσης οι ψηφοφόροι επιδοκίμασαν τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα θέματα ασφάλειας του πολίτη, το περιβάλλον, την τρομοκρατία και φυσικά τη δημόσια σπατάλη (56,7%) μεταξύ άλλων.

Επίσης σε διάφορες έρευνες είχαμε δει τίτλους, όπως:

– (Νοέμβριος 2009): «58,2% η κυβέρνηση τα πάει καλά και έχει ήθος»

– (Δεκέμβριος 2009) «η κυβέρνηση μοιάζει να έχει πετύχει το στοίχημα της δίκαιης κατανομής των βαρών»

– (Δεκέμβριος 2009) «οι πολίτες βάζουν πλάτη για την έξοδο της χώρας από την κρίση»

Μετά αρχίζουν οι έρευνες για τις 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης όπου:

– Το 59,7% επιδοκιμάζει τις κινήσεις Παπανδρέου καθώς κρίνει ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

– Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

– Το 53,9% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά το έργο της κυβέρνησης στις πρώτες εκατό ημέρες και το ΠΑΣΟΚ το χωρίζουν 11 μονάδες από τη ΝΔ.

Σχετικά με τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται τα προβλήματα της οικονομίας, το 58,6% τον κρίνει θετικά και το 55,2% θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο.

– Το καλύτερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (Ιανουάριος 2010) ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με διαφορά από τα υπόλοιπα στελέχη και με αποδοχή τόσο από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.

 

σχετικα αρθρα