current views are: 1

12 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση07:41

Διαψεύδει η Αθήνα τους Financial Times για το ανακοινωθέν

Οι Financial Times και ο επικεφαλής του γραφείου τους στις Βρυξέλλες Peter Spiegel λίγες ώρες μετά τη λήξη του Eurogroup χωρίς κοινή ανακοίνωση, έδιναν στη δημοσιότητα του κείμενο, όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, που τελικά απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά. 

Δημοσίευση 07:41’
αρθρο-newpost

Οι Financial Times και ο επικεφαλής του γραφείου τους στις Βρυξέλλες Peter Spiegel λίγες ώρες μετά τη λήξη του Eurogroup χωρίς κοινή ανακοίνωση, έδιναν στη δημοσιότητα του κείμενο, όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, που τελικά απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά. 

Οι Financial Times και ο επικεφαλής του γραφείου τους στις Βρυξέλλες Peter Spiegel λίγες ώρες μετά τη λήξη του Eurogroup χωρίς κοινή ανακοίνωση, έδιναν στη δημοσιότητα του κείμενο που τελικά, όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά. 
 
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο που επικαλείται αρκετούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στις συνομιλίες, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών , Γιάννης Βαρουφάκης, είχε συμφωνήσει σε μια κοινή δήλωση με τους συναδέλφους του, ενώ ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, την είχε υπογράψει.  
 
Ένα τελευταίο τηλεφώνημα στην Αθήνα από τον Γιάνη Βαρουφάκη, γράφουν οι Financial Times ήταν αρκετό ώστε κυβερνητικοί αξιωματούχοι να απορρίψουν την ανακοίνωση.
 
Η Αθήνα πάντως διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα των Financial Times με κυβερνητικές πηγές να τονίζουν πως «σε καμία περίπτωση και καμία στιγμή δεν υπήρξε συμφωνία σε αυτό το κείμενο από την ελληνική αντιπροσωπεία». 
 

Αυτό είναι το ανακοινωθέν που σύμφωνα με τους Financial Times δεν εκδόθηκε ποτέ: 

 
«Σήμερα το Eurogroup προέβη σε απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα και την κατάσταση του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής . Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup ενεπλάκη σε εντατικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές.
 
Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και ισχυρότερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την κατηγορηματική δέσμευσή τους στις οικονομικές υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους.
 
Σε αυτή τη βάση, θα αρχίσουμε τώρα την τεχνική εργασία για την περαιτέρω αξιολόγηση των σχεδίων μεταρρύθμισης στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τα θεσμικά όργανα να διερευνήσουν τις δυνατότητες για την επέκταση και την επιτυχή ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.
 
Αν αυτή είναι επιτυχής αυτό θα γεφυρώσει το χρονικό διάστημα για τις ελληνικές αρχές και το Eurogroup, ώστε να εργαστούν σε ενδεχόμενες νέες συμβατικές ρυθμίσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας στην επόμενη συνάντησή μας την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου”.

σχετικα αρθρα