Το θρίλερ του χθεσινού Eurogroup αναλύουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για εμπλοκή, σκάνδαλο και σνομπισμό εκ μέρους της Ελλάδας. 
 
Το γερμανικό Spiegel βάζει τίτλο «Η Ελλάδα σνομπάρει την Ευρώπη» και αναφέρει πως «περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε ότι υπήρξε πρόοδος αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε συμφωνία». Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο Ντάισελμπλουμ ήταν εκνευρισμένος, «γιατί το αποτέλεσμα μετά από έξι ώρες εντατικών διαπραγματεύσεων ήταν ένα νέο σκάνδαλο στην αναμέτρηση μεταξύ της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης».
 
Η Die Welt παρουσιάζει όλο το παρασκήνιο της συζήτησης  και την αλλαγή στάσης του Έλληνα υπουργού μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου που λήγει η παράταση που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές η ευρωζώνη κινδυνεύει με εθνική χρεοκοπία.
 
Η Deutsche Welle αναφέρεται στις ανταποκρίσεις των γερμανών δημοσιογράφων και γράφει πως «μέχρι σε ένα χρονικό σημείο αργά το βράδυ φαινόταν ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων είχε πάρει θετική κατεύθυνση, υπήρχαν σημάδια προόδου και ότι μετά την έκθεση των ελληνικών θέσεων και προτάσεων θα έβγαινε ένα κοινό ανακοινωθέν. Το κοινό ανακοινωθέν θα περιελάμβανε δύο βασικά σημεία: ότι η Ελλάδα και η ΕΕ επιθυμούν να συνεργαστούν και ότι μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αποτελούμενη από τους δανειστές και την Ελλάδα, θα προχωρούσε σε μια λεγόμενη «τεχνική διαπραγμάτευση» για το επόμενο τακτικό Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας».
 
Συνεχίζοντας τονίζει πως η γερμανική εκδοχή υποστηρίζει πως «τα πράγματα είχαν φτάσει σε αυτό το σημείο όταν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έφυγε για το Βερολίνο με την πεποίθηση ότι σημειώθηκε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Λίγο αργότερα ωστόσο ο έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται να κάνει πίσω και να ανακαλεί. Οι γερμανοί ανταποκριτές επικαλούνται πηγές από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, που αναφέρουν ότι ο κ. Βαρουφάκης ήταν γενικόλογος στις θέσεις του, ότι επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της Ελλάδας δίνοντας έμφαση στην ανθρωπιστική κρίση που έφερε το μνημόνιο, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει εναλλακτικές κοστολογημένες προτάσεις. Εκείνο που παραξένεψε μέχρι και ενόχλησε τους ομολόγους του κ. Βαρουφάκη ήταν ότι δεν έδωσε γραπτώς τις θέσεις του, αλλά ότι τις εξέθεσε μόνο προφορικά».
 
Το κλίμα στο Eurogroup, όπως το περιγράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ήταν από πολύ συγκρατημένο μέχρι και εχθρικό για την Ελλάδα. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι υπουργοί Οικονομικών επέμεναν ότι υπάρχουν συμφωνίες που θα πρέπει να τηρηθούν μέχρι τέλους. Χαρακτηριστικά ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς - Γιεργκ Σέλινγκ υπογράμμισε ότι ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει ή να ακυρώσει υπάρχουσες συμφωνίες, ενώ ο γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέμενε στις γνωστές «κόκκινες γραμμές» του Βερολίνου, δηλαδή διαπραγμάτευση εντός του συμφωνημένου πλαισίου λέγοντας ότι «κάθε χώρα είναι εντελώς ελεύθερη να κάνει αυτό που θέλει, αλλά έχουμε ένα πρόγραμμα και αυτό το πρόγραμμα ή θα το φέρουμε μέχρι τέλους σε πέρας ή δεν θα υπάρχει πρόγραμμα».