Να υποστηρίξει την κινεζική βούληση για επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα ο κινέζος Πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πεκίνου που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίοδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα, η Κίνα δεν επιβεβαίωσε εάν ο έλληνας Πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση του Λι Κετσιάνγκ να επισκεφθεί το Πεκίνο, καθώς δεν έχει προσδιορισθεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Στην ιστοσελίδα της κινεζικής κυβέρνησης αναφέρεται ότι ο Λι Κετσιάνγκ διαβεβαίωσε τον κ. Τσίπρα ότι οι κινεζικές επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά ευνόησαν τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. «Ελπίζω ότι οι δύο πλευρές θα σεβασθούν τις δεσμεύσεις τους. Η Κίνα επιθυμεί να συνεργασθεί με την Ελλάδα για να μετατραπεί το λιμάνι αυτό σε διαμετακομιστικό κόμβο ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη» τόνισε ο κ. Κετσιάνγκ στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Επίσης,σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της κινεζικής κυβέρνησης, ο κινέζος Πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα του στον Αλέξη Τσίπρα, ότι  «η ελληνική κυβέρνηση θα παράσχει τις μεγαλύτερες νομικές εγγυήσεις προς τις κινεζικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα».

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί «σημαντικό σχέδιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες» και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα παράσχει περισσότερη προσοχή και στήριξη.