Χρειαζόμαστε μία βιώσιμη λύση για να τερματιστεί η λιτότητα, δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής έπειτα από σειρά επαφών με ξένους ηγέτες.

«Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε μια αμοιβαία βιώσιμη λύση για να επουλώσουμε τις πληγές της λιτότητας, να καταπολεμήσουμε την ανθρωπιστική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για να επαναφέρουμε την Ευρώπη στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή» είπε χαρακτηριστικά.

Στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup και αφού τελείωσε χωρίς συμφωνία και χωρίς κοινό ανακοινωθέν ο πρωθυπουργός από το πρωί είχε κρίσιμες συζητήσεις στις Βρυξέλλες και συναντήσεις με ηγέτες κρατών λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής.

Αν και αναμενόταν στις 13.00 να αρχίσει η ανταλλαγή απόψεων των συμμετεχόντων στη Σύνοδο Κορυφής με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και στις 13.45 να ακολουθήσει γεύμα εργασίας της Συνόδου Κορυφής, θα υπάρξει καθυστέρηση λόγω της συνεδρίασης στο Μινσκ και εκτιμάται ότι οι εργασίες της Συνόδου θα αρχίσουν στις 16.00 ώρα Ελλάδος.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.